dakdekkerij-amsterdam-logo
 • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
 • Altijd 100% betrouwbaar advies
 • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Schoorsteen

schoorsteen_diensten

Alle soorten schoorsteen diensten

Onze deskundige dakdekkers zijn gespecialiseerd in alle soorten klusjes wat te maken heeft met uw dak. Dakdekker Amsterdam is zo ook gespecialiseerd in alle schoorsteen werkzaamheden, waaronder schoorsteen renovatie en schoorsteen reparatie.

 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Scherp geprijsde offertes- 18 jaar ervaring

Lekkage aan schoorsteen?

Heeft u te maken met een lekkage aan uw schoorsteen? Dit kan helaas nare gevolgen hebben. Op lange termijn kan een lekkage de dakconstructie aantasten. De wisselende weersomstandigheden en slecht onderhoud van uw schoorsteen kan problemen opleveren.

Er kunnen watervlekken ontstaan op de muren en plafond, wat kan zorgen voor schimmel en aantasting van het dakvlak. Dit kan ervoor zorgen dat de staat van de dakconstructie wordt aangetast.

schoorsteen_lekkage
schoorsteen_lekkage_2

Oorzaken schoorsteen lekkage

De schoorsteen kan snel versleten raken, omdat deze meestal op een hoge plek op de dak gevestigd zijn. Hierdoor wordt het blootgesteld aan het wisselende weer. Schoorsteen lekkage kan de volgende oorzaken hebben:

 • Verjaarde, gescheurde of losse stenen
 • Poreuze voegen in uw schoorsteen
 • Gescheurde plateau van uw schoorsteen
 • Slecht onderhoud
 • Schoorsteenkanalen die onbeschermd zijn
 • Schoorsteen kap die kapot of verslechterd is

Schoorsteen inspectie

De gevolgen van schade aan uw schoorsteen kan ellendig zijn. Laat daarom regelmatig uw schoorsteen inspecteren door een deskundige. Preventie kan voorkomen dat de schade groter wordt en kan enorm kostenbesparend zijn. Vaak wordt een lekkage niet direct opgemerkt, maar pas nadat het heeft gezorgd voor grotere schade.

Schoorsteen reinigen

Het is belangrijker dan u denkt dat ook de buitenkant van uw schoorsteen wordt gereinigd. Vanwege de temperatuurwisselingen kan uw schoorsteen de vocht intrekken. Hierdoor kan de schoorsteen aangetast worden.

Bovendien kunnen algen en mossen ook schade aanrichten aan de schoorsteen. Voorkom schade aan uw schoorsteen en laat jaarlijks uw schoorsteen reinigen.

schoorsteen_reinigen

Komen jullie ook langs voor problemen aan een schoorsteen?

Natuurlijk! Dakdekker Amsterdam is gespecialiseerd in alle soorten diensten die te maken hebben met uw dak. Ook bij problemen aan uw schoorsteen komen wij langs.

Lekkage aan mijn schoorsteen. Wat moet ik doen?

Een lekkage kan erg naar zijn. Niet alleen het lekkend water is naar om te zien, maar het kan ook ernstige gevolgen hebben zoals schimmelvorming, aantasting van het houten constructie, de muren, het plafond, uw meubels en dergelijke. Indien u een lekkage heeft opgemerkt, wacht dan niet langer met het inschakelen van een specialist.

Wat kost een schoorsteen inspectie?

Een inspectie is gratis. Wij komen langs om vast te stellen of er mankementen zijn en zo ja, welke. Wij maken een overzicht van de werkzaamheden die er gedaan moeten worden en geven u daarbij een transparant kostenoverzicht.

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Amsterdam
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button