dakdekkerij-amsterdam-logo
  • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
  • Altijd 100% betrouwbaar advies
  • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Daklekkage

daklekkage_last

Last van daklekkage?

Daklekkage kan helaas ernstige gevolgen hebben. Het is niet zo gemakkelijk om de beginsel te traceren van een lekkage. 

Voorkom dat de situatie uit de hand loopt, waardoor uw woning beschadigd raakt met blijvende waterschade. Schakel direct een professionele dakdekker in.

Dakdekker Amsterdam gespecialiseerd in het opsporen van de bron van de lekkage. Onze dakdekkers zullen het probleem direct oplossen. 

  • Spoed? Geen extra kosten
  • Kwaliteitsgarantie- Camera inspecties
  • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd

Oorzaken daklekkage

Er zijn verschillende oorzaken van een daklekkage. Het is niet altijd zo simpel gevonden waar het aan ligt. In sommige gevallen is de boosdoener moeilijker te vinden dan bij andere klusjes. 

Meestal gaat het om de dakbedekking die beschadigd is geraakt, waardoor het water naar binnen dringt. Behalve scheurtjes en slijtage in de dakbedekking, komt het ook voor dat een daklood of dakgoot voor lekkages zorgt. 

Indien uw dakgoot verstopt zit, kan het water nergens heen, wat vanzelfsprekend zorgt voor een lekkage. In zulke gevallen moet soms het dakgoot vervangen worden.

daklekkage_oorzaken
daklekkage_gevolgen

Gevolgen daklekkage

Niet alleen het zichtbare water is de schade die u oploopt. Het water dat u niet kunt zien zorgt voor zelfs nog meer schade! Dit, omdat het een tijd kan duren voordat het wordt ontdekt. In de tussentijd heeft het lekkage dat onopgemerkt is gebleven gezorgd voor grote schade. 

Er kan schimmel ontstaan wat de dakconstructie van uw woning aantast, waardoor u misschien de gehele dakconstructie moet vernieuwen. Dit brengt uiteraard torenhoge kosten met zich mee. 

Een lekkage dient zo snel mogelijk te worden verholpen, alvorens het grotere schade aanricht. Het houtwerk absorbeert vocht, waardoor het gaat rotten. Dit kan op lange termijn zorgen voor onverwachte kosten en grote schade, waar u niet zo blij mee zult zijn.

Lekkage herkennen

Het is belangrijk om lekkage te kunnen herkennen. Indien u plotseling een plasje water ziet binnenhuis, is de kans op lekkage groot. Dit is simpel te herkennen. Echter, zijn er meer mogelijkheden.

Schimmelvorming op de muren of plafond toont aan dat u eigenlijk last heeft van lekkage. Het is in dit geval wel wat aan de late kant. Ziet u schimmel in uw woning? Neem dan direct contact op met een dakdekkersbedrijf!

De schimmel heeft in dit geval voldoende tijd kunnen hebben om zich te verspreiden. Het zorgt voor een muffe geur binnenhuis. Ook dit is een kenmerk om lekkage te kunnen herkennen. Ook met gele vlekken, verkleuringen en kringen moet u direct een dakdekker inschakelen.

daklekkage_herkennen

Hoe ontstaat een daklekkage?

Er zijn verschillende oorzaken voor een daklekkage. Het komt meestal door achterstallig dakonderhoud. Mankementen aan uw dak worden niet tijdig ontdekt en verholpen, waardoor lekkage ontstaat. Laat ieder jaar uw dak onderhouden door een professionele dakdekker.

Wat zijn de gevolgen van een daklekkage?

Daklekkage kan nare gevolgen hebben. Behalve een plas water, kan de dakconstructie gaan rotten wat erg duur is om te vervangen, schimmelvorming in uw woning wat ook erg slecht is voor uw gezondheid en blijvende waterschade in uw woning bijvoorbeeld de muren, het plafond, vloer, meubels en dergelijke.

Hoe kan ik een daklekkage herkennen?

U kunt een lekkage herkennen door watervorming in uw woning, schimmelvorming op de muren of het plafond of een muffe geur binnen uw huis, wat ook tekenen zijn van schimmel. Meestal is het dan al te laat en heeft de lekkage al meer schade aangericht dan u verwacht. Laat daarom regelmatig uw dak onderhouden door een professionele dakdekker.

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Amsterdam
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button