dakdekkerij-amsterdam-logo
  • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
  • Altijd 100% betrouwbaar advies
  • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Dakisolatie

dakisolatie_aanbrengen

Aanbrengen van dakisolatie

Dankzij een dakisolatie kunt u ervoor zorgen dat de warmte van uw woning niet verloren gaat. Met een goede dakisolatie kunt u enorm besparen op uw maandelijkse energielasten.

Het aanbrengen van dakisolatie of het verbeteren hiervan is om deze reden een uitstekende investering. U kunt de kosten op lange termijn terugverdienen en meerwaarde toevoegen aan uw woning.

  • Bespaar op uw energierekening
  • Verhoog de isolatiewaarde van uw woning
  • Expertise & vakmanschap gegarandeerd

Dakisolatie hellend en plat dak

Er zijn drie mogelijkheden om isolatie aan te brengen op een plat dak: koud, warm en omgekeerd dak principe. U kunt per principe kiezen welk isolatiemateriaal u wenst. Bij een hellend dak zijn er twee principes om isolatie aan te brengen: isolatie van binnen en van buiten.

Steenwol wordt vaak gebruikt en is een uitstekende keuze voor dit soort isolaties. Glaswol wordt ook vaak gebruikt en is ook zeker een goede keuze. 

Het is erg van belang om te kiezen voor het juiste soort isolatiemateriaal. Het is altijd goed om advies van een professionele dakdekker te nemen. Zo bent u verzekerd dat u het juiste materiaal heeft gekozen voor de isolatie van uw dak.

dakisolatie
dakisolatie_binnenuit

Dakisolatie van binnenuit

Doordat deze methode minder werkzaamheden vereist, is het meestal de goedkoopste methode voor het isoleren van uw dak. Zowel steenwol als glaswol kunnen gebruikt worden bij dakisolatie van binnenuit.

Dakisolatie van buitenaf

Het isoleren van uw dak is ook mogelijk van buitenaf wanneer uw dak bijvoorbeeld geen onderdak heeft. Echter, is deze methode wel wat duurder dan een isolatie van binnenuit. Er kan met deze methode wel goed resultaat geboekt worden met de isolatiewaarde van uw woning.

dakisolatie_buitenaf
dakisolatie_2

Dakisolatie subsidie aanvragen

Het heeft heel veel voordelen om uw dak te isoleren. De grootste voordeel is voornamelijk dat u hier maandelijks geld mee kunt besparen en dat het milieuvriendelijk is. De kosten die u maakt in het begin, verdient u maandelijks terug.

Veel mensen zijn er niet van op de hoogte dat er een mogelijkheid bestaat om subsidie aan te vragen voor dakisolatie. Momenteel is Subsidie Energiebesparen Eigen Woning helaas niet mogelijk.

Echter, kunt u met een VvE, wooncoöperatie of woonvereniging nog wel een subsidie aanvragen. Elke bijdrage is natuurlijk welkom!

Een extra tip

Wij als Dakdekker Amsterdam willen u graag extra tips meegeven betreft dakisolatie. Het is erg van belang dat u let op de dikte van het materiaal dat gebruikt wordt tijdens de isolatie. Het is niet alleen van belang dat u het juiste materiaal uitkiest, maar ook de dikte van het materiaal dat wordt aangelegd, zodat het naar behoren kan functioneren.

dakisolatie_isolatiemateriaal
dakisolatie_kosten

Wat kost het om een dak te isoleren?

Het isoleren van een dak is geen goedkope klus. Maar u verdient de kosten wel terug op een langdurige termijn doordat de maandelijkse energielasten dalen. Net zoals de kosten als alle andere diensten van een dakdekkersbedrijf, zijn de kosten voor het isoleren van uw dak afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kunt u denken aan het soort materiaal, de hoeveelheid en arbeidsduur.

Wat zijn de voordelen van een dakisolatie?

Dakisolatie zorgt ervoor dat de warme binnen uw woning blijft. Hierdoor kunt u maandelijks geld besparen op uw energielasten, wat ook erg milieuvriendelijk is. Het is daarom een uitstekende investering!

Welk materiaal is het beste voor mijn dak?

Er zijn verschillende manieren om een dakisolatie aan te brengen voor de verschillende type daken. Ook zijn er verschillende soorten materialen. Het beste is dat onze dakdekkers langskomen voor een gratis inspectie waarbij ze kunnen kijken en u een eerlijk advies kunnen geven voor de beste methode en materiaal.

Wat kost het om mijn dak te isoleren?

De kosten kunnen verschillen per type dak, methode voor het aanleggen van dakisolatie, het soort materiaal en de hoeveelheid hiervan. Ook de arbeidsduur voor de werkzaamheden heeft invloed op de prijs. Wij komen langs voor een gratis inspectie. Na overleg met u kunnen wij een transparant kostenoverzicht aantonen.

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Amsterdam
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button