dakdekkerij-amsterdam-logo
 • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
 • Altijd 100% betrouwbaar advies
 • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Dakbedekking

dakbedekking

Dakbedekking plaatsen of vervangen

Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen, afhankelijk van het type dak dat u heeft. Bij de soorten dakbedekkingen kunt u denken aan een leien dak, EPDM, dakpannen of aan een groen dak.

Dakdekker Amsterdam staat voor u klaar om de dakbedekking van uw woning te plaatsen of te vervangen. Dankzij een stevige en geschikte dakbedekking kunt u ervoor zorgen dat uw woning beter is geïsoleerd en kunt ook lekkages voorkomen. Een hogere isolatiewaarde van uw woning betekent lagere energiekosten.

 

 • Transparante werkwijze
 • Ervaren dakdekker
 • Alles met u in overleg

Geschikte dakbedekking vinden

Alvorens we een nieuwe dakbedekking plaatsen, moeten we het juiste soort dakbedekking vinden dat het beste aansluit bij uw woning. Hierbij voorzien onze professionele dakdekkers u graag van deskundig advies.

Onderhouden van dakbedekking

Niet alleen voor het plaatsen of vervangen van een dakbedekking, maar ook voor onderhoud van uw bestaande of nieuwe dakbedekking kunt u ons, Dakdekker Amsterdam inschakelen. Dankzij een regelmatige onderhoud kunt u de levensduur van uw dakbedekking aanzienlijk verhogen en mogelijke problemen tijdig oplossen.

geschikte_dakbedekking
dakbedekking_soorten

Soorten dakbedekkingen

Behoefte aan een nieuwe dakbedekking? Hieronder kunt u de verschillende soorten dakbedekkingen terugvinden:

 • PVC
 • Leien
 • Koper
 • EPDM
 • Groendak
 • Bitumen
 • Zink
 • Aluminium

PVC

PVC is een duurzaam materiaal en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien is het ook verkrijgbaar in wit, waarmee het koeler blijft onder het dak in de zomer. PVC dakbedekkingen gaan ruim 25 jaar mee.

Leien

Leien dakpannen geven een natuurlijke glans aan uw woning. Leien dakbedekkingen gaan ruim 40 jaar mee.

Koper

Heeft u een hellend dak en wilt u iets opvallends? Dan is een koperen dakbedekking zeer geschikt voor u. Het is erg duurzaam en kan ruim 80 jaar mee.

EPDM

EPDM dakbedekkingen gaan ruim 40 jaar mee. Het is een duurzame materiaal dat gemaakt is van synthetisch rubber. Hierdoor wordt de dakbedekking van een plat dak elastischer, waardoor het beter bestand is tegen de wisselende weersomstandigheden.

Groendak

Groendak wordt in de meeste gevallen geplaatst op een bitumen, PVC of EPDM dakbedekking. Hiermee verhoogt u de duurzaamheid van uw dak aanzienlijk, wat een verschil tot wel 40 jaar kan betekenen!

Bitumen

Bitumen dakbedekkingen komen het meeste voor. Het is makkelijk om aan te leggen en gaat lang mee. Het is goed bestand tegen de wisselende weersomstandigheden en heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar.

Zink

Heeft uw woning een hellend dak? Dan kunt u ook gebruik maken van een dakbedekking van zink. Zink heeft een levensduur van ruim 100 jaar en is het soort dakbedekking dat de meest duurzame is.

Aluminium

Wilt u een aluminium dakbedekking op uw hellend dak? Aluminium is ook erg duurzaam en kan ruim 50 jaar mee. Het is gemakkelijk te vervormen dankzij de flexibiliteit en hiermee gemakkelijk te plaatsen op daken met aparte vormen.

Gemiddelde kosten dakbedekking aanleggen

Er spelen meerdere factoren rol in de kostenberekening voor het aanleggen van een dakbedekking. Hierbij kunt u denken aan de materiaal die u wenst, de oppervlakte van uw dak en de arbeidsduur van de werkzaamheden. Daarom kunt u een gratis dakinspectie aanvragen voor een transparante prijsopgave.

dakbedekking_werkzaamheden

Wat voor soorten dakbedekkingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen per type dak. Het juiste soort materiaal verschilt per hellend dak en plat dak. De soorten dakbedekkingen zijn als volgt:

PVC, Leien, Koper, EPDM, Groendak, Bitumen, Zink en Aluminium.

Wat zijn de kosten voor het aanleggen van dakbedekking?

Elke opdracht is anders. De prijs kan variatie vertonen afhankelijk van het soort materiaal, het type dak van uw woning, oppervlakte van uw dak en de arbeidsduur. Wij komen langs voor een gratis dakinspectie om een transparante prijsopgave te geven.

Hoelang gaat een dakbedekking mee?

Hoelang een dakbedekking mee gaat is afhankelijk van het soort materiaal. Dit kan verschillen tussen 25 jaar en 100 jaar. Bovendien kunt u de levensduur van uw dak verlengen met regelmatige onderhoud.

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Amsterdam
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button